Ik heb al eens eerder het recept voor pindasaus zonder pinda met jullie gedeeld, maar ook pindakaas zonder pinda kan je heel eenvoudig zelf maken!
Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, kippenei, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Dit heb je nodig:
zakje zonnebloempitten
blender
Zo maak je het klaar:
Het lekkerste wordt de pasta als je de pitten eerst even roostert. Je gebruikt daarvoor een koekenpan die je zonder olie of boter verwarmt op middenhoog vuur. Doe de pitten in de pan en schep ze regelmatig om tot ze gekleurd zijn. Laat ze dan eerst afkoelen.
Zijn ze afgekoeld, doe de pitten in een blender, ik gebruik de Philips Innergizer van 2000W. Bij blenders met minder vermogen duurt het wellicht iets langer, maar het lukt ook prima. Zet de blender aan zodat de pasta gemaakt wordt. Allereerst krijgen de pitten een soort zanderige structuur, daarna komen de olieën los en wordt het vanzelf een pasta. Schep de pasta in een schone pot, het blijft een week of 3 goed in de koelkast. Als de pasta lastig smeert, verwarm het dan even voor gebruik!
Lees meer:
- Pindakaas zonder toevoegingen Je hebt vast ook wel de potten pindakaas met gekke...
- Zelf pasta maken met de Philips Pastamachine Als jullie ons volgen op Instagram dan heb je vast...
- Pindasaus zonder pinda Ja, ik weet het. Pindasaus zonder pinda bestaat niet! Maar...
- Merengue Oke, dan heb je lekker de crème brûlée gemaakt en...
- Pasta met kip en olijven Duik in de mediterrane smaken met deze heerlijke pasta, waar...