Zonnebloem Pitten Pasta – pindakaas zonder pinda

Ik heb al eens eerder het recept voor pindasaus zonder pinda met jullie gedeeld, maar ook pindakaas zonder pinda kan je heel eenvoudig zelf maken!

Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, kippenei, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.

Dit heb je nodig:

zakje zonnebloempitten
blender

Zo maak je het klaar:

Het lekkerste wordt de pasta als je de pitten eerst even roostert. Je gebruikt daarvoor een koekenpan die je zonder olie of boter verwarmt op middenhoog vuur. Doe de pitten in de pan en schep ze regelmatig om tot ze gekleurd zijn. Laat ze dan eerst afkoelen.

Zijn ze afgekoeld, doe de pitten in een blender, ik gebruik de Philips Innergizer van 2000W. Bij blenders met minder vermogen duurt het wellicht iets langer, maar het lukt ook prima. Zet de blender aan zodat de pasta gemaakt wordt. Allereerst krijgen de pitten een soort zanderige structuur, daarna komen de olieën los en wordt het vanzelf een pasta. Schep de pasta in een schone pot, het blijft een week of 3 goed in de koelkast. Als de pasta lastig smeert, verwarm het dan even voor gebruik!