Kwarktaartje zonder… kwark

Alpro heeft een nieuw product, plantaardige variatie op kwark. Dat moesten we natuurlijk even proberen! Met een bodem van die heerlijke Punselie’s stroopkoekjes is het echt een heel lekker resultaat geworden en super eenvoudig!

Voor 2 mini-taartjes:
1.5 blaadjes gelatine
100 gram Punselie koekjes
15 gram plantaardige boter
250 gram plantaardige kwark (Alpro Go On)
(steel)pan, 2 ronde vormpjes van 7 cm doorsnede.

Bereiding:
Week de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water. Verkruimel de Punselie koekjes. Voeg de boter toe en doe het mengsel in de vormpjes. Druk het flink aan met de achterkant van een lepel en laat het mimimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Knijp de gelatine blaadjes goed uit en doe ze in een steelpan met 2 eetlepels water. Zet de pan op het vuur en roer net zo lang tot de gelatine is opgenomen in het water. Laat afkoelen en doe het dan bij de kwark, schenk het over de bodem. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en garneer met wat vers fruit.

Recept is vrij van: pinda, noten, melk, lactose en ei.