Zo lekker, weer aan de slag met stoofperen! Ik heb de Magimix Cook Expert gebruikt, heel makkelijk voor dit soort klusjes.
Het recept is voldoende voor 4 personen als bijgerecht en het is gluten vrij, kippenei vrij, koemelk vrij, lactose arm, noten vrij, pinda vrij, soja vrij, tarwe vrij.
Wat heb je nodig?
5 stoofperen, Gieser Wildeman
1 liter appelsap
0,5 liter rode wijn (hoeft niet)
2 kaneelstokjes
5 kardemom peulen
Zo maak je het klaar:
Schil de peren, snij ze in vieren en haal klokhuis eruit. Doe ze samen met de overige ingrediënten in de Magimix Cool Expert en stel hem in op sudderen, 95 graden en stand 1A. Ik heb hem eerst 30 minuten laten pruttelen, even omgeroerd en daarna nog een keer 30 minuten.
Supermakkelijk, je hoeft er niet meer naar om te kijken! Nadeel van de Cook Expert… ondanks dat de messen heel langzaam draaien op stand 1A draaien ze nog wel, dus je peertjes worden gesneden. Nu kunnen ze toch niet heel je mond in, maar als je de peren liever heel laat kan je ze beter in een pannetje koken. Let er dan wel op dat ze niet overkoken!
Lees meer:
- Preisoep Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er...
- Hemelse zoute caramelsaus Heb je dat wel eens? Dat je een recept test...
- Kruidnoten – deze moet je echt maken! Door deze kruidnoten -nee, het zijn géén pepernoten- iets groter...
- Zonnebloem Pitten Pasta – pindakaas zonder pinda Ik heb al eens eerder het recept voor pindasaus zonder...
- Kwarktaartje Zelf een kwarktaartje maken is zó eenvoudig! Je hebt alleen...